ROMANIA
MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII SI INOVATIEI
INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI CLUJ
LICEUL DE MUZICà „SIGISMUND TODUŢÔ
ORGANIZEAZĂ SEMINARUL CU TEMA:
„EUROPA CANTAT SE PREZINTA IN TRANSILVANIA
„Arta corală românească, încotro?”
22 APRILIE 2009
Amploarea fenomenului coral pe plan european presupune o reprezentare de anvergură.
Pe baza unei hotărâri adoptate în 2003, Europa Cantat a înfiinţat centre regionale corale în diferite zone ale Europei, având ca scop realizarea unor legături cât mai directe între numărul tot mai mare de membri, dar şi o mai mare accesibilitate a serviciilor oferite pentru dirijorii, coriştii, compozitorii şi organizatorii de evenimente interesaţi. Federaţia Europa Cantat îşi propune să joace un rol cat mai activ, asigurând o platformă largă de colectare şi diseminare a informaţiilor şi ştirilor despre viaţa corală la nivel regional şi internaţional, accesul la consultanţă tehnică şi financiară în legătură cu organizarea şi/sau participarea la evenimente corale europene şi nu în ultimul rând înfiinţarea unei reţele active de profesionişti în domeniu.
Centrul regional pentru Europa central-estică (ECCEEC) cu sediu la Pomaz (Ungaria) are ca obiectiv fundamental realizarea unui bloc coral al zonei puternic reprezentat. Premisa reusitei o reprezinta profesionisti ai artei corale informati si implicati in fenomenul coral. Centrul sprijină atât activităţile corale în spaţiul central şi est-european, cât mai ales dezvoltarea unor proiecte trans- şi multiculturale între ţările din vestul şi estul Europei, focalizate spre încurajarea şi amplificarea înţelegerii şi cooperării între cetăţenii UE prin intermediul mijloacelor specifice artei muzicale.
Se doreşte ca finalitateaSEMINARULUI proiectat să fie un real schimb de experienţă între participanţii activi la viaţa muzicală corală, prin facilitarea stabilirii de contacte directe între profesioniştii din regiune şi cei ai Europa Cantat. Arta corala românească are nevoie de “respiraţie comună” pentru a-şi oxigena resorturile.
Invităm pe această cale pe toţi cei interesaţi din această sferă de activitate: inspectori de muzică, dirijori de cor, profesori de discipline muzicale din licee vocaţionale sau din şcoli şi licee de cultură generală, coordonatori ai unor organizaţii, asociaţii corale etc. să participe la acest SEMINAR-DEZBATERE.
Vă rugăm să transformaţi aceasta invitaţie într-un demers comun pro-coral şi să deveniţi, la rându-vă promotori ai evenimentului, în nobila finalitate de stimulare a mişcării corale româneşti.
Servicii şi materiale oferite participanţilor:
- Suporturi ale materialelor prezentate în format electronic
- Pliante, programe, broşuri
- Eliberarea unei diplome de participare la seminar
- Pauza de cafea – bufet suedez
- Traducerea prezentărilor şi a discuţiilor
Inscrierea se face prin poşta electronică, la adresa hildaiacob@yahoo.com, până la data de 20 aprilie 2009, ora 12, precizând : numele şi prenumele, instituţia de provenienţă, profesia, telefon de contact şi / sau adresă de mail, pentru confirmarea înscrierii.
Informaţii şi înscrieri :
Hilda Iacob
|
Tel. 0740-259197
|
hildaiacob@yahoo.com
|
Fax 0264-594807
|
Anca Mariaş
|
Tel. 0745-634074
|
ancamonamarias@yahoo.com
|
|
Cu deosebită consideraţie,
prof. dr. Hilda Iacob
Coordonator de proiect