Comunicat de presă

 
 


Sergiu Hudrea şi Alecu Ciapi s-au întors din Belgrad cu două premii întâi obţinute în cadrul uneia din cele mai importante competiţii de chitară din Europa. Tinerii chitarişti clujeni sunt membri ai Asociaţiei de Chitară TRANSILVANIA şi studiază chitara la Şcoala Elf şi Liceul de Muzică la clasele profesorului Ştefan Trifan.


Ediţia a XII-a a Festivalului Internaţional de Chitară "Guitar Art Festival" din Belgrad, Serbia s-a desfăşurat anul acesta în perioada 8-13 februarie, având peste 100 de participanţi din 20 de ţări precum Croaţia, Slovenia, Macedonia, Grecia, Corea de Sud, China, Tailanda, Italia, SUA, Spania şi Portugalia. Peste 45 de invitaţi - interpreţi, compozitori, formaţii camerale şi profesori - au susţinut concerte, cursuri de măiestrie, seminarii şi au format juriile concursului de chitară din cadrul festivalului.


Participând pentru prima oară la acest prestigios eveniment chitaristic, cei doi elevi clujeni au câștigat două din cele mai importante premii obținute de tânăra școală românească de chitară.


Sergiu Hudrea, în vârstă de 13 ani, a câştigat premiul I la categoria a III-a de vârstă(până la 14 ani), cu un punctaj de 91.4 din 100 de puncte, iar Alecu Ciapi, în vârstă de 12 ani, a obţinut marele premiu al categoriei a II-a de vârstă (până la 12 ani), fiind notat cu 95.2 puncte din 100, acesta fiind şi cel mai mare punctaj acordat de juriile concursului în cadrul tuturor celor 6 categorii de vârstă.


Sergiu şi Alecu sunt invitaţi să cânte în cadrul Festivalului Laureaţilor "Guitar Art Laureate", care va avea loc în Belgrad în 2012, câştigând şi o bursă de participare laFestivalul Internaţional de Chitară din Sarajevo (Bosnia şi Herzegovina) în aprilie 2011, precum şi o bursă de participare la ediţia a XIII-a a festivalului Guitar Art Laureate, în Belgrad, 2012.


Mai multe detalii despre cei doi chitariști și rezultatele lor puteți găsi în documentul atașat.

 

 


Asociația de Chitară TRANSILVANIA
e-mail: contact@transilvaniaguitar.ro
www.transilvaniaguitar.ro.

 

© Liceul de Muzică Sigismund Toduţă. Toate drepturile rezervate.                    
design: markus prepress / 2008